Wetenschappelijk onderzoek

 

 

Onze praktijk werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek.

 

Wanneer u als patiënt bij de huisarts komt, dan wilt u graag zo goed mogelijk behandeld worden.  Om er achter te komen wat ‘zo goed mogelijk’ is wordt wetenschappelijk onderzoek verricht naar oorzaken en behandeling van ziekten.  Een deel van dit onderzoek is gebaseerd op gegevens die door artsen bij contacten met patiënten worden vastgelegd in de computer (in het Elektronisch Patiënten Dossier).  Wanneer u uw huisarts bezoekt,  wordt de datum van het consult vastgelegd, de klacht of aandoening waar u mee komt,  eventueel welke medicijnen u krijgt voorgeschreven en uitslagen van bijvoorbeeld een bloeddrukmeting of een cholesterolbepaling.

Verschillende instituten waarmee we samenwerken doen onderzoek op basis van gegevens uit huisartspraktijken, met als doel  de patiëntenzorg in de eerste lijn te verbeteren. Het gaat omgrote hoeveelheden gegevens die zonder namen of adressen, gestructureerd en veilig worden opgeslagen. De namen worden daarbij vervangen door codes die alleen bij uw huisarts bekend zijn. De gegevens zijn dus voor de onderzoekers niet herleidbaar tot patiënten.

Uw huisartspraktijk levert ook gegevens voor wetenschappelijk onderzoek aan het Radboudumc.

 

Als u ondanks de maatregelen die getroffen worden om uw privacy te beschermen, toch bezwaar heeft tegen het gebruik van uw medische gegevens, kunt u dat bij de huisarts of assistent kenbaar maken. In dat geval worden uw gegevens niet gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

 

Contact

Telefoon 0493-313414
 

C.P. de Bie en C.A. de Kock huisartsen

Tramstraat 27
5751 JK Deurne
Telefoon:
0493-313414
Fax:
0493-322776
biekock@ezorg.nl
www.biekock.praktijkinfo.nl
Routebeschrijving >

gezondheids­informatie

handig